6 saker att tänka på innan du sätter igång med hemstädning

Gillar du hemstädning? Låt oss vara ärliga; ingen gillar att städa. Om det var upp till oss skulle vi inte slösa bort vår värdefulla tid på att hemstäda. Men att underhålla våra hem och kontor är absolut nödvändigt och det är därför vi måste städa dem, men vi är ofta ovilliga att göra detta, förstås. I årtionden har det alltid funnits alternativet att anställa hembiträden för sådana ändamål. Men deras städtjänster har försvunnit genom åren. Nu tar de en enorm avgift och lägger ner halva den ansträngning som förväntas av dem. Så kontakta en bra städfirma i Kungsbacka till vettiga priser istället!

Myter inom hemstädning

När det gäller hemstädning finns det vissa myter som de flesta känner till och följer. Du måste ta itu med dessa myter för att kunna utföra underhåll av hemmet på det mest effektiva sättet.

Blekmedel är alltid lösningen

Många människor antar att blekmedel kommer att rengöra allt, men det stämmer inte alltid. Blekmedel rengör inte nödvändigtvis golven och dess smuts; men de är utmärkta för att ta bort hårda fläckar. De kan fungera som ett bra desinfektionsmedel för att rensa bakterier men då huvudsakligen för att rengöra ytan. Men du måste skrubba och skölja för att effektivt rengöra allt.

Tidningar är bäst för att rengöra glas

Om du rengör glasfönster och bord ska du alltid använda pappershanddukar snarare än tidningar. Eftersom de sistnämnda är mycket lätta till sin natur är chansen att de kommer att gå sönder snabbt. På grund av det faktum att de innehåller bläck kan de dessutom lämna strimmor på glasögonen.

Professionell mattrengöring krymper mattor

Många tror att professionella rengöringstjänster kommer att krympa dina mattor. Detta är en felaktig och därtill långsökt idé. Syntetmattor krymper aldrig, oavsett hur du behandlar dem. När det gäller mattor av naturfibrer behöver du inte oroa dig så mycket. De professionella är rustade för uppgiften och kan på så vis undvika att skada dina mattor.

Vinäger kan användas på vad som helst

Visst är vinäger ett utmärkt rengöringsmedel, men det kan inte användas på vissa ytor som trägolv, stenytor, mattor et.c. Att applicera vinäger på dessa ytor kommer bara att skada dem.

För mycket tvål eller tvättmedel är en fördel

Tvål och tvättmedel är en nödvändighet, men för mycket av det goda kan vara katastrofalt. Om du använder för mycket tvål blir det svårt att ta bort resterna efteråt. Tvål lockar till sig smuts och just av denna anledning kommer detta ske, såvida inte det sköljs bort ordentligt.

Möbler behöver poleras efter de har dammats av

Det är en missuppfattning att du måste polera dem varje gång du dammat dina möbler. Att göra detta kan dessutom göra dina möbler klibbiga.