Tips för att välja rätt rengöringstrasa

När köpte du en ny rengöringstrasa senast? Saker blir smutsiga då och då och vi måste då rengöra dem. I själva verket är rengöring en del av de dagliga sysslorna i varje hushåll eller på varje kontor. Vi tycker alla om att vara rena och hålla saker omkring oss rena. Så att välja de bästa rengöringsprodukterna är ett måste. Det kan tyckas som en liten sak men det är det inte. Det du behöver göra är att välja den bästa rengöringsduken för bästa resultat. Nedan ges några tips från bra städfirmor i Kungsbacka som kan hjälpa dig att välja rätt rengöringsduk för städning.

En luddfri rengöringstrasa

En luddfri rengöringstrasa är en typ av trasa som inte kommer att lämna något ludd efter sig vid användning. Som ett resultat kommer duken inte att bygga upp en laddning som kan skada dina digitalkameror, TV-apparater och annan elektronik. Enligt proffs, kan luddfria trasor hjälpa dig att rengöra riktigt bra, särskilt om du vill rengöra tyg med tyg. Bortsett från detta är luddfritt en bra sak. För att vara på den säkra sidan, är det en bra idé att använda något annat än luddtrasor.

Undvik färgade rengöringstrasor

Beroende på möblernas färger är det en bra idé att hålla färgade trasor på armlängds avstånd. Men om de har tvättats flera gånger, kan du ge dem ett försök. Om de inte tvättas ordentligt, kan rengöringstrasan färga av sig på kvalitetstyg som du vill rengöra. Så denna punkt bör hållas i åtanke.

Prova en rengöringsduk i bomull

I själva verket kan bomullstrasor göra ett bra jobb med rengöring av saker eftersom de kan absorbera vatten mycket. Dessutom torkar de ganska snabbt och lämnar inte ludd efter sig. Till exempel kan du prova att använda begagnade undertröjor och tygblöjor.

Rengöringstrasor i microfiber

Experter föreslår att dammvippor och rengöringstrasa i microfiber är ett utmärkt val för kontor och hushåll eftersom de kan fånga upp dammet och inte låta det flyga runt. Du kan prova dem också.

Syntetiska tyger

Syntetiska fibrer tar för lång tid att torka och absorberar inte vatten speciellt bra. Men de kan vara ett utmärkt val om du vill rengöra utemöbler, motorer och grillar, bara för att nämna några alternativ.

Tidningar

För rengöring av fönster och speglar, är tidningsbollar ett utmärkt val. Eftersom de inte kommer under paraplyet när det gäller rengöringsgrejer, bör du inte använda dem. Eftersom tidningen är gjord av en mjuk pappersmassa, kan de absorbera vätska mycket väl. Men se till att tidningen är ren annars kan det lämna ytan ännu smutsigare än tidigare.

Bonus tips

Helst är det en bra idé att köpa mer än vad du kan behöva. Detta kommer att se till att du inte kommer att vara utan rengöringstrasor när du är i behov av dem. Därför kanske du vill ha lite extra trasor i närheten i händelse av en nödsituation. Detta kommer att ge dig sinnesfrid på vägen.

Så, du kan överväga dessa tips för att välja rätt rengöringsduk för just dina behov.