Bra tips för att bli av med rostfläckar på bänkskivor i marmor

Har du en envisa rostfläckar på din marmorskiva som bara inte vill försvinna? Alla sorts märken på detta material behöver tas om hand på ett speciellt sätt. Men just rost kan vara extra lurigt. Som tur är så finns det saker du själv kan göra för att försöka lyfta upp rosten. För att sedan återställa dina bänkskivor till sin forna glans. Här är några tips för att få tillbaka utseendet på dina bänkskivor i marmor.

Leta efter källan till dina rostfläckar på marmor

Innan du sätter igång med att rengöra dina marmorbänkskivor så måste du fundera på vad som orsakat rostfläcken från första början. Är det på grund av att ett metallföremål stått på ytan för länge? Det är viktigt för att vissa fläckar är lättare att få bort än andra. Märken lämnade efter ett föremål är lättare att tvätta bort för att de är ytliga. Men om det är fläckar som orsakats av vatten som varit på ytan för länge så kan de vara svårare att bli av med för de sätter sig i stenen.

Använd rätt typ av rengöringsprodukter för att få bort rostfläckar på bänkskivor i marmor

När du rengör dina porösa bänkskivor så är det viktigt att använda rätt typ av rengöringsprodukt. Du kan inte bara gå till mataffären och köpa vilket rengöringsmedel som helst. Du kommer behöva ett specialmedel som är till för att ta bort fläckar från marmor. Den här typen av medel är vanligtvis en tjock, sur och smetliknande blandning som är designad för att ta bort fläckar. Du kommer antingen behöva beställa medlet på nätet eller gå till företaget som installerade dina bänkskivor. Nyckeln till framgång är att låta medlet verka under lång tid, kanske till och med flera dagar! När det väl har torkat helt så kan du torka upp det. Om du fortfarande ser märkena så kan du göra om processen en andra gång.

Var förbered att fixa området efter rengöring

Eftersom medlet har en sträv textur och marmor är poröst så kommer du nog märka att området glänser mindre än resten av bänkskivan. Det är för att syran och det sträva i medlet gör så att rosten skrapas bort vilket ger en mattare yta. Du kan köpa speciellt polermedel för att återfå glansen och färgen så mycket som möjligt.

Att få bort rostfläckar från din marmorbänkskiva kan vara frustrerande. Som tur är kan det rengöras även om det tar en del tid och tålamod. Om du inte kan få bort rosten själv så kan du anlita en marmorspecialist som kan se efter vad mer som kan göra. Kontakta rekommenderade städfirmor i Kungsbacka för mer information. Kom ihåg att om fläcken är riktigt djupt nere i stenen så kan det vara omöjligt att helt få bort den.